Distance, Speed, Time Worksheet

Coastal Navigation Course
Chapter VI

Distance, Speed, Time Worksheet

Remember: Convert Minutes to Decimals (and back) and Round Answers

Distance:

Speed:

Time:

1. 15.0 nm 8.6 1 hour 45 minutes = 1.75 hours
Calculation: D ÷ T = S – 15.0 nm ÷ 1.75 hours = 8.57 kts
2. 12.5 nm 7 kts 1 hour 47 minutes
Calculation: D ÷ S = T – 12.5 nm ÷ 7 kts = 1.78 hours – .78 × 60 = 46.8 min
3. 27.0 nm 12 kts 2 hours 15 minutes = 2.25 hours
Calculation: S × T = D – 12 kts × 2.25 = 27 nm
4. 22.5 nm 6.8 kts 3 hours 20 minutes = 3.33 hours
Calculation: D ÷ T = S – 22.5 nm ÷ 3.33 hours = 6.75 kts
5. 15.7 nm 11 kts 1 hour 26 minutes
Calculation: D ÷ S = T – 15.7 nm ÷ 11 kts = 1.43 hours – .43 × 60 = 25.8 min
6. 1.5 nm 5 kts 18 minutes = .30 hours
Calculation: S × T = D – 5 kts × .30 = 1.5 nm
7. 7.4 nm 10 kts 44 minutes
Calculation: D ÷ S = T – 7.4 nm ÷ 10 kts = .74 hours – .74 × 60 = 44.4 min
8. 22.7 nm 5.3 4 hours 19 minutes = 4.32 hours
Calculation: D ÷ T = S – 22.7 nm ÷ 4.32 hours = 5.25 kts
9. 7.4 nm 8 kts 55 minutes = .92 hours
Calculation: S × T = D – 8 kts × .92 hours = 7.36 nm
10. 34.8 nm 12 kts 2 hours 54 minutes
Calculation: D ÷ S = T – 34.8 nm ÷ 12 kts = 2.90 hours – .90 × 60 = 54 min

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *